10 April 2009

Setulus Bicara Presiden..

Assalamualikum. ..kepada semua sahabat GAGASAN MENAWAN MALAYSIA

Bismillahirrahmanir ahim

Alhamdulillah, Wassalatu wassalamuala rasulillah.. Waala alihi wasahbihi ajmaiin..

Moga kalian dalam rahmat dan taufiq yang dikurniakan Allah hendaknya..

Mendampingi suasana exam yang bakal tiba menuntut kalian tentunya rasa cuak tahap ngaban,tidur tak berbantal,mandi tak sabun,makan tak minum,naik motor tak pakai glove,pakai tudung tak pakai PIN,kemas rambut tak pakai sikat dan sebagainya..

Apatah lagi jikalau menghampirinya( musim exam)dihimpit dengan hambatan assignment dan folio tesis yang sengaja dilambakkan utk disiapkan di akhir sem..

Namun sedarlah kalian,sebenarnya bagi diri mukmin itu mereka mempercayai terjadinya suatu perkara itu terjadi atas dua faktor:

1.Sunnatullah

2.Berkat dan kasih sayang Allah(ada org kata Syariatullah)

Ada org n kebanyakan org dia wajib makan 3 kali sehari..ada orang dia makan sesuap je boleh tahan seminggu..apa bezanya antara 2 kelompok tadi..tak lain faktornya berkat..ada org dia gaji RM 10000 n tiada anak,tapi sentiasa rasa tak cukup,ada orang isteri 3 n anak 20 dan gajinya RM 200,tapi ade je lebihan kewangan setiap bulan..Kenapa? ???sebab hasil dari rezeki yang berkat..

Begitu juga sahabat2 GAGASAN...Org lain ada masa studi 3 bulan,tapi budak J masa studi 2 jam,,tapi result periksa budak J lebih power..ada org dia peruntukkan masa buat assignment 2 minggu tapi budak J 30 minit,last2 assigmnet budak J lagi kemas n markah tinggi..Apa perbezaannya? ???

Tak lain faktor keberkatan itu yang ana ingin sahabat2 fahami skg..namun jangan amik kesempatan diatas kelemahan diri kita walaupun diri kita memang lemah dan sentiasa memahami konsep tawakal...hang tak berusaha,macam mana nak berjaya(sori, nada ni macam keras ckit)..

Aphal,daku yang hina disisi rabbi,Allah sentiasa mendoakan kalian sentiasa cemerlang,gemilang dan terbilang dalam bidang pengkhususan yang sahabat2 ceburi..n aku sentiasa doakan kalian atas 3 pointe sem ni...

Buat sahabat2 yang bukan dalam musim exam,moga kalian thabat dalam menjalankan ketaatan sebagai seorang mukmin dan mujahid dan menyedari diantara AIDS yang mudah memusnahkan badan kita adalah masa lapang dan kosong..Gunakan nikmat itu supaya tidak menjadi bala dengan perkara2 berfaedah.

Akhir kalam,Siiru Ala barakatillah. ..

Setulus Bicara Presiden,

Al-Faqir Mohd Bukhari Bin Hashim,

Presiden GAGASAN MENAWAN MALAYSIA,MYTEAM MUTTAQIN

0 comments: